subota, 10. rujna 2016.

KREMPITA KOJA SE NE PEČE!! GOTOVA ZA 20 MIN.


Sastojci:
Krema;
1 l mlijeka
14 dag šećera
15 dag brašna(pola oštrog,pola gustina)
6 žutanjaka
12,5 dag margarina
1 v.ž ruma(ili par kapi arome ruma)
još;
oko 40 komada petit keksi
1 šlag pjena s okusom vanilije
Priprema:
  • Za kremu se pomiješaju žutanjci s šećerom,obje vrste brašna(može i samo oštro i samo gustin-škrobno ili kao ja stavim svakoga pola)
  • Izmiksati pa dodati oko 1 dcl mlijeka od one litre,a ostalo mlijeko staviti kuhati.Kad provri,ukuhati smjesu s žutanjcima i skuhati kremu.Pažljivo i brzo miješati te paziti da ne zagori.
  • Kremu staviti na hlađenje.Kad se ohladi,prvo izmiksati omekšali margarin s malo šećera i rumom pa umiješati ohlađenu kremu.
  • Dobro izraditi mikserom da se dobije glatka smjesa(lakše je ako je margarin sobne temperature pa se brzo razradi-a i tada nema grudica u kremi)
  • Krema nije preslatka pa ko voli jako slatko može dodati 2 vanilin šećera da bude slađe.
  • U srednju tepsiju poredati red keksi-ja složila 5 redova s po 4 keksa u redu.
  • Gore staviti kremu i razmazati.Keksi se ne moče jer omekšaju od kreme(preporuka;radite kolač jedan dan prije)
  • Gore poredati još jedan red keksi i sve prekriti s šlag pjenom.Staviti u frižider da se ohladi.
  • Može se staviti i obični šlag ili šaum od bjelanjaka ako ga volite.Posipati čokoladnim mrvicama,ribanom čokoladom ili po želji.

izvor :24sata