nedjelja, 25. rujna 2016.

ODLIČNA MESNA POGAČA !!



nam mnogo govori o ovom receptu.
Tijesto
1kg
brašna
jedna
friška germa
250ml
jogurta
80ml
maslinovog ulja
400ml
mlijeka





so/šecer pola pola
Fil
800g
faširanog mesa
pet
zelenih paprika
tri
friška paradajza
2 do 3
glavice luka
jedan
kašika paradajz pire
jednao
jaje za premazat preko

ćorukut ili sesam

peršun
malo
soli
malo
bibera
malo
aleve paprike
Način pripreme
Tijesto umjesiti sa svim navedenim sastojcima. Zatim ostaviti na toplo da nadođe.
U međuvremenu pripremati mesnu masu. Paradajz oguliti i isjeći na sitnije kockice, tako isto luk na sitno, paprike na tanje kružice i sa svim gore navedenim umijesiti sa dodanim mesom.




Ostaviti u frižider da malkice ohladi.
Nadođeno tijesto odvojiti na 9 loptica. Jednu po jednu razvijati na dužinu od 35cm, a širinu na 20cm.
Svaku razvijenu jufku po dužini puniti filom preko sredine, tako da strane ostaju prazne pa se preklope preko fila jedne pogačice sastaviti tijesto preko sredine, a druge samo prebacit preko, kao što je na slici. Svaku pogačicu premazati istucenim jajetom i posuti sjemenkama.

Nema komentara:

Objavi komentar