ponedjeljak, 19. veljače 2018.

ČUPAVA PITA OD JABUKA...UŽIVAJTE U NJOJ…


Sastojci
Prhko tijesto:
2 jaja
15 dkg biljne masti ili maslaca
prstohvat soli
1 vrečica vanil šećera
15 dkg šećera
1 vrečica pecilnog praška
30 dkg brašna


Nadjev od jabuke:
1 kg jabuka
2 dcl šećera
3 vrečice vanil šećera
2 velike žlice ruma
1/2 male vrečice cimeta
prstohvat limunove korice(ribane)

Priprema
Umutiti jaja sa vanil šećerom i šećerom
Zatim u smjesu dodati prstohvat soli i naribanu biljnu mast (može i maslac)
Sve dobro sjedinimo i na kraju dodamo brašno sa pecilnim praškom..
Dobro sjediniti sastojke i umijesiti srednj tvrdo tijesto(ako je tijesto mekše dodati još brašna a ako je pretvrdo dodati žlicu mlijeka)
Tijesto formirati u kuglu ,zamotati alu folijom i staviti u frižider da se kasnije može lakše razvaljati
Izvaditi tijesto iz frižidera, podijeliti ga na jedan veći dio i jedan manji
Veći komad tijesta tanje razvaljati

Tepsiju obložiti razvaljanim tijestom
Na tijesto staviti prethodno pripremljenu filu od jabuke
Na kraju manji komad tijesta naribati po jabukama
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta ili dok nije pečeno


FILA OD JABUKE:
Naribati jabuke
Dodati im šećer, vanil šećer.cimet, koricu limuna i rum
Sve dobro sjediniti i ravnomjerno rasporediti po tijestu
Dobar tek!!!!!!

Nema komentara:

Objavi komentar