Sastojci:
Za biskvit:
6 kom bjelanjaka
15 dkg šećera
15 dkg mljevenih oraha /lješnjaka/
3 dkg krušnih mrvica /prezli/
3 dkg brašna oštrog
1/2 kom praška za pecivo
1 kom vanilin šećer
Za fil:
1/2 l mlijeka
15 dkg šećera
6 kom žumanjaka
1 kom vanilin šećer /po želji
1 kom puding od vanilije
1 kom velika žlica vrhom brašna
1 kom margarina /25 dkg/
10 dkg tamne čokolade
Ostali sastojci
25 dkg petit beurre keksa
malo mlijeka za natopiti petit keks
5 dkg mljevenih oraha
Priprema:
Od sastojaka za biskvit napravi biskvit, stavi ga u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju veličine 35X28 i peci na160180 C,
kada se ispeće ohladi ga, u međuvremenu skuhaj fil i u hladno dodaj izrađeni 1 margarin, pola žute smjese stavi na
biskvit, na njega poslaži petit beure kekse koje si na kratko natopila u mlijeko, u drugu polovicu fila dodaj 10 dkg
otopljene tamne čokolade i stavi ga na petit kekse, odozgo pospi sa mljevenim orasima, možeš još naribati gore i
čokoladu.
Nema komentara:
Objavi komentar