ponedjeljak, 26. rujna 2016.

JEDNOSTAVAN I UKUSAN: Vrhunski čokoladni kolač s jogurtom, bez jaja



Osvježavajući čokoladni kolač, jednostavan za pripremu, zamamnog mirisa i fantastičnog okusa. Podjednako prija u hladnim zimskim i vrelim ljetnim danima.
Sastojci:
Biskvit:
dvije čaše (od 2 dl) jogurta,
dvije čaše brašna,
jedna čaša ulja,
dvije čaše šećera,
dvije kašike kakaa,
jedna kašičica sode bikarbone
Preljev:




100 ml mlijeka,
100 grama čokolade,
5 kašika šećera,
jedna kockica (kašičica) putera
Priprema:
Sve sastojke za biskvit izmiješati, sipati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju i peći na 180 stepeni oko 20-25 minuta.
Provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen.
Za preljev, sve sastojke istopiti na tihoj vatri i toplim preljevom preliti topao kolač. Sačekati da se ohladi pa ostaviti u frižider najmanje dva sata prije služenja. Dekorisati po želji.
ABOUT

Nema komentara:

Objavi komentar