subota, 1. listopada 2016.

KREMASTI I LAGANI – KOLAČI TRICOLORE



Potrebni sastojci:
Za čokoladni sloj:
– 120 gr krem sira
– 200 gr prah šećera
– 250 gr mlečne čokolade (istopljene i prohlađene)
Za malinasti sloj:




– 120 gr krem sira
– 200 gr prah šećera
– 250 gr bele čokolade (istopljene i prohlađene)
– kašičica ekstrakta maline
– kap, dve crvene boje za hranu
Za beli sloj od vanile:
– 120 gr krem sira
– 200 gr prah šećera
– 250 gr bele čokolade za kuvanje (istopljene i prohlađene)
– kašičica vanil ekstrakta
Priprema:
Sva tri fila pripremaju se po istom principu:
– Prvo umutiti krem sir, dok ne postane vazudšast i lagan, zatim dodati prah šećer, pa istopljenu čokoladu.




Dobro izmešati da se boja ujednači.
U pleh koji ste prethodno obložili pek papirom sipati prvo čokoladni sloj, pa ga odložiti u frižider na 15-tak minuta da se stegne.
Kada se čokoladni sloj stegao, dodati mu sloj od malina, pa ga takođe odložiti u frižider dok se ne stegne. Isto ponoviti i sa trećim, slojem od vanile.
Kada poređate sva tri sloja, ostavite u frižideru minimum 2 sata ili preko noći.
Za serviranje, secite kockice.

Izvor: makeupfitness.info

Nema komentara:

Objavi komentar