jednostavno a pravo dobro
Potrebno je:
150 g šećera
275 g čokolade (ja sam koristila čokoladu s 60 % kakaa)
175 g maslaca
2 žličice vanila ekstrakta
5 jaja, odvojeno žumanca i bjelanca
40 g brašna
prstohvat soli
šećer u prahu za posipiti
Priprema:
Pripremiti kalup promjera 23 cm (podmazati samo dno, staviti papir za pečenje, ne mazati stranice)
odvojiti 3 žlice šećera od ukupne količine i ostaviti na stranu. U lonac debljeg dna staviti ostatak šećera, maslac i iskidanu čokoladu i grijati na laganoj vatri miješajući dok se sve ne otopi.
Kada se sve otopilo skinuti s vatre, umiješati ekstrakt vanilije i ohladiti
u ohlađenu mješavinu dodavati jedno po jedno žumance miksajući iza svakog. na kraju umiješati žlicom brašno.
Pripremiti kalup promjera 23 cm (podmazati samo dno, staviti papir za pečenje, ne mazati stranice)
odvojiti 3 žlice šećera od ukupne količine i ostaviti na stranu. U lonac debljeg dna staviti ostatak šećera, maslac i iskidanu čokoladu i grijati na laganoj vatri miješajući dok se sve ne otopi.
Kada se sve otopilo skinuti s vatre, umiješati ekstrakt vanilije i ohladiti
u ohlađenu mješavinu dodavati jedno po jedno žumance miksajući iza svakog. na kraju umiješati žlicom brašno.
Umutiti bjelanca s dodatkom soli. kada se malo umute dodati one preostale tri žlice šećera i dobro ih umutiti.
Umiješati trećinu bjelanaca u čokoladnu mješavinu, dobro je umiješati laganim potezima špatule. zatim umiješati i ostatak bjelanaca.
Sve prebaciti u pripremljen kalup, poravnati i peći 35 - 45 minuta na 160°C.
pečenu tortu prebaciti na rešetkastu podlogu, zatim odvojiti stranice i ostaviti hladiti
ohlađenu prebaciti na tanjur (šta bi gori sad je doli:), posuti šećerom u prahu i poslužiti
Sve prebaciti u pripremljen kalup, poravnati i peći 35 - 45 minuta na 160°C.
pečenu tortu prebaciti na rešetkastu podlogu, zatim odvojiti stranice i ostaviti hladiti
ohlađenu prebaciti na tanjur (šta bi gori sad je doli:), posuti šećerom u prahu i poslužiti
source:jedinstveni-recepti.blogspot.ba
Nema komentara:
Objavi komentar