srijeda, 16. kolovoza 2017.

Keksići s višnjom

Sastojci
200 gr Pšeničnog glatkog brašna
60 gr Tamnog kakaa u prahu
1/4 žličice Praška za pecivo Dolcela
1/4 žličice sode bikarbone
1/4 žličice soli
120 gr maslaca
200 gr Šećera ( kristal)
1 veliko jaje
1 žličica vanilija ekstrakt
glazura
120 gr mlječne čokolade
120 gr Slatkog vrhnja Dolcela ili neko drugo
24 kom višanja i soka





Priprema
1.
Za podlogu  posebno pomiješati suhe sastojke .
U mikseru izmiješati  maslac i šećer. (oko 2-3 min)
dodati jaje i vaniliju. Polako dodavati suhu smjesu .

2.
Zagrijati rernu na 180"  Posudu prekriti papirom za pečenje..
od smijese oblikovati kuglice, staviti na papir napraviti prstom udubljenje i staviti višnju unutra peći oko 15 do 20 min ..
Kad se ohlade  napraviti glazuru i žlicom preliti preko  višnje ..

Nema komentara:

Objavi komentar