Recepti slanih i slatkih jela - za sve ljubitelje dobre klope :) pronađite nešto za sebe !
utorak, 22. kolovoza 2017.
MERINE MILKA KOCKE. ZA 30 MIN.
Ostali smo bez teksta :))
Sastojci
kore (x 3)
· 4 kom XXL friških bjelanaca + prstohvat soli
· 100 g šećera
· 45 g oštrog brašna
· 20 g škrobnog brašna
· 20 g ektra tamnog gorkog kakaa
· 1 žličica praška za pecivo
· 1 žličica octa
· 1 žlica ruma
· 80 ml ulja vanilija
Krema
· 500 ml vrhnja za kuhanje (15% m.m.)
· 500 ml mlijeka
· 100 ml čokoladnog likera
· 300 g Milka Noisette
· 100 g Milka Choco Drink
· 100 g šećera
· 200 g škrobnog brašna
· 50 g maslaca + 2 čepa ruma
· 2,5 čašice (500 ml) vrhnja za šlag (30% m.m.)
· 1 paketić želatine
za natopiti biskvite...
· 200 ml mlijeka
· 70 ml čokoladnog likera
· 2 žlice Milka Choco Drink
Prvo kuhamo kremu : od mlijeka izdvojiti 300 ml, ostatak ugrijati zajedno sa vrhnjem, čokoladom, slatkim kakaom i likerom. Miješati dok se sve ne istopi, zatim zakuhati kremu sa škrobnim brašnom i šećerom koje smo razmutili u mlijeku. U vruću kremu umiješati maslac i rum. Prebaciti kremu u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti ; dobro ohladiti.
Za biskvit prvo obložiti lim papirom za pečenje (32x34 cm). Istući čvrst snijeg od bjelanaca sa malo soli, dodati šećer i tući dok ne postane još čvršći. Zatim dodati dva puta prosijano oštro i škrobno brašno sa praškom za pecivo i kakaom – izmiješati pjenjačom dok se ne ujednači sa snijegom. Na kraju laganim mlazom uliti ulje te dodati ocat i rum ; kuhačom lagano izmiješati, masu razmazati špatulicom po papiru. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C, 10 minuta će biti dovoljno. Ispeći još dva takva biskvita...
Istući vrhnje u šlag, mikserom razraditi samu kremu i lagano umiješati vrhnje u nju. Pripremljenu želatinu otopiti i umiksati u kremu (mlaz usmjerite u metlice miksera). Filati biskvite, prethodno ih lagano natopiti toplim preljevom... kolač po želji preliti glazurom ili posipati naribanom čokoladom.
Ostaviti u hladnjaku preko noći, sutradan guštattiiii! :-)
Posluživanje
Kakao kora je iz Bronhi kocaka, volim je jer se fino reže i sooočnaaa je! Već neko vrijeme razmišljam o tim kockama... moj buraz veli da bi mu na kolaču najviše pasala bijela čoko glazura posipana prženim mljevenim lješnjacima. Kaj je VL škola, ha! ;-) Next time... vi probajte, bit će pun pogodak.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar