Brownie
podloga sa kokosovom kremom,čokoladnim mousse-om i šlagom nikoga neće
ostaviti ravnodušnim.Ako volite kolače sa malo biskvita i puno kreme
onda je ovo prava torta za vas.Neka vas dužina recepta ne uplaši jer je
torta zapravo vrlo jednostavne izrade.
SASTOJCI:
biskvit-brownie
100g maslaca
2 jaja
100 g šećera
2 i pol pune žlice kakaa
100g brašna
2 žlice mlijeka
kokosova krema
400ml kokosovog mlijeka
200ml slatkog vrhnja
125 ml mlijeka
2 jaja
140g šećera
60 g gustina
80 g kokosovog brašna
200g čokoladnih kapljica ili komadića
čokoladni mousse
150g čokolade
400ml slatkog vrhnja
1žlica štaub šećera
2 kremfixa
ukrašavanje
slag
listići kokosa
PRIPREMA:
Prvo
ispećemo biskvit.Pomiješamo jaja i šećer i miksamo nekoliko minuta dok
ne postanu pjenasta i svijetlija.Ne odvajamo bjelanjke od
žutanjka.Dodamo omekšali maslac i sve dobro umiksamo.Dodamo prosijano
brašno i kakao i izmiksamo i na kraju dodamo još 2 zlice mlijeka i
dobro umiješamo.Smijesa nije da se može izlit u kalup nego se traba malo
razmazati.Pećemo na 180 stupnjeva nekih 15 minut,odnosno dok štapić ne
izlazi čist iz biskvita.Ohladiti biskvit.
Za
kremu od kokosa staviti u lončić kokosovo mlijeko,vrhnje za šlag i
mlijeko i zagrijavati na vatri do vrenja.U drugoj posudici pomiješati
jaja,gustin i šećer.Dobro promiješati.Kad je mlijeko počelo vriti,malo
dodati u jaja i pomiješati i sve vratiti u mlijeko i kuhati kao
puding.Nekih 5 min.Miješati stalno da se ne naprave grudice.Skinuti sa
vatre i umiješati kokosovo brašno.
Pola
kreme rasporediti po biskvitu,po njemu posipati čokoladu pa po čokoladi
ostatak kreme.Razmazati i paziti da se ne pomiješa previše krema sa
čokoladom jer će se čokolada poičeti topiti.Dobro ohladiti.
Za
čokoladni mousse ugrijati 100 ml slatkog vrhnja i preliti preko
nasjeckane čokolade.Ostaviti 1 minutu i promiješati tako da se sva
čokolada otopi.U drugoj posudi umutiti slatko vrhnje u šlag sa 1 žlicom
štaub šećera.Kad je šlag skoro umučen(da vrhovi ostaju mekani)dodati
otopljenu čokoladu i kremfix i sve dobro izmiksati.Izliti na tortu i
dobro ohladiti.Najbolje preko noći.
Drugi dan ili kad se mousse stisnuo ukrasiti tortu sa šlagom i kokosom.
POSLUZIVANJE
Ja
nisam imala čokoladne kapljice pa sam čokoladu isjeckala na male
komadiće.Koristila sa kokosovo mlijeko iz limenke od Alnature iz
dm-a.Meni je za mousse trebao kremfix ali vama možda neće
trebati.Koristila sam mliječno slatko vrhnje.Uvijek u kolačima koristim
kuverture ali vjerujem da bi i sa običnom čokoladama bilo uredu.Torta
je promijera 26 cm.Ja sam koristila listiće kokosa za ukrašavanje koje
sam prije malo prepekla.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar