Sastojci:
4 jajeta
1 šolja (od 2 dl) šećera
1/2 šolje mlijeka
1 šolja otopljenog margarina ili putera
1 šolje mljevenog rogača
1 šolja brašna
1 prašak za pecivo
4 kašike kakaa
5 kašika mljevenih oraha
4 jabuke
Glazura:
100 gr čokolade za kuhanje
par kašika ulja
4 jajeta
1 šolja (od 2 dl) šećera
1/2 šolje mlijeka
1 šolja otopljenog margarina ili putera
1 šolje mljevenog rogača
1 šolja brašna
1 prašak za pecivo
4 kašike kakaa
5 kašika mljevenih oraha
4 jabuke
Glazura:
100 gr čokolade za kuhanje
par kašika ulja
Priprema:
Pjenasto umutiti jaja i šećer. Dodati mlijeko i otopljeni puter, postepeno sipati, miksajući svo vrijeme. Dodati kakao, mljeveni rogač, brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Sve sjediniti. Na kraju dodati i oljuštene i narendane jabuke, kao i mljevene orahe.
Smjesu sipati u margarinom premazan i brašnom posut pleh. Peći na 180°C oko 40 minuta.
Pečen kolač ostaviti da se ohladi. Na pari otopiti čokoladu i ulje, pa preliti preko kolača. Kad se glazura stegne, rezati na parčad
izvor:www.recepti-24.com/
Pjenasto umutiti jaja i šećer. Dodati mlijeko i otopljeni puter, postepeno sipati, miksajući svo vrijeme. Dodati kakao, mljeveni rogač, brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Sve sjediniti. Na kraju dodati i oljuštene i narendane jabuke, kao i mljevene orahe.
Smjesu sipati u margarinom premazan i brašnom posut pleh. Peći na 180°C oko 40 minuta.
Pečen kolač ostaviti da se ohladi. Na pari otopiti čokoladu i ulje, pa preliti preko kolača. Kad se glazura stegne, rezati na parčad
izvor:www.recepti-24.com/
Nema komentara:
Objavi komentar