Sastojci
– 2 oblatne
KREMA:
– 1/2 l mlijeka
– 10 žlica šećera
– 5 žlica gustina
– 2 vanilin-šećera
– 15 dkg margarina
– Frondi krem štapići
– 10 žlica šećera
– 5 žlica gustina
– 2 vanilin-šećera
– 15 dkg margarina
– Frondi krem štapići
Priprema
– krema je dovoljna za dvije oblatne
Oblatne je potrebno staviti u vlažnu čistu kuhinjsku krpu koju smo
prethodno nakvasili vodom i ocijedili višak. Svaka oblatna treba
otprilike 10-ak minuta da bi se mogla savijati.
KREMA:
Od cijele količine mlijeka odvojite toliko koliko je dovoljno da
mikserom izradite gustin. Ostatak mlijeka stavite u zdjelu na laganu
vatru kako bi se mlijeko lagano zagrijalo. Dodajte šećer i ukuhajte
izrađen gustin. Kuhajte dok ne bude gusto. U mlako dodajte izrađeni
margarin s vanilin šećerom.
REDOSLIJED SLAGANJA:
1. Kremu podijelite na 2 dijela
2. Na ovlaženu oblatnu nanesite tanak sloj kreme
3. Složite krem štapiće(punjenje po želji) tzv.frondi kekse u dužinu u 3 reda sa malim razmakom između redova
4. Preko keksa stavite sloj kreme koja će popuniti razmak između štapića i prekriti odozgo štapiće
5. Na mjesto između štapića složite 2 reda štapića u dužinu
6. Ponovno popuniti razmak kremom i odozgo te staviti jedan red štapića
7. Premazati ostatkom kreme boćne strane te lagano saviti oblatnu uz lagan pritisak prstima kako bi se krema zalijepila za oblatnu.
2. Na ovlaženu oblatnu nanesite tanak sloj kreme
3. Složite krem štapiće(punjenje po želji) tzv.frondi kekse u dužinu u 3 reda sa malim razmakom između redova
4. Preko keksa stavite sloj kreme koja će popuniti razmak između štapića i prekriti odozgo štapiće
5. Na mjesto između štapića složite 2 reda štapića u dužinu
6. Ponovno popuniti razmak kremom i odozgo te staviti jedan red štapića
7. Premazati ostatkom kreme boćne strane te lagano saviti oblatnu uz lagan pritisak prstima kako bi se krema zalijepila za oblatnu.
Na isti način postupite s drugom oblatnom
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar