srijeda, 26. listopada 2016.

Čokoladna gnijezda



Lješnjak gnijezda, lastina gnijezda, gnijezda od kokosa… sve ovisi o tome što ćete dodati baznoj čokoladnoj smjesi. Ja sam dobila veću količinu oraha pa sam radila gnijezda s orasima, ali možete dodati bademe, lješnjake, kokos ili jednostavno napraviti veću količinu pa dvije vrste gnijezda 😉




Recept za čokoladna gnijezda:

Sastojci:
200 ml vode
200 g šećera
150 g margarina
100 g čokolade

250 g mljevenih keksa
150 g mljevenih oraha

– orasi za valjanje gnijezda
– nutella ili neki drugi namaz za punjenje udubina




Priprema:

Vodu, margarin, čokoladu i šećer stavite na srednju vatru da zakuha i sve se otopi.

U ohlađenu smjesu dodajte mljeveni keks i orahe pa dobro promiješajte. Sad treba čekati da se smjesa dobro ohladi. Ako vam se žuri stavite smjesu u hladnjak da se stvrdne.

Dobro ohlađenu smjesu vadite žličicom i među dlanovima oblikujte kuglice jednake veličine. Nakon svakih nekoliko kuglica ruke operite hladnom vodom tako da se smjesa ne lijepi za ruke. Kuglice slažite na pladanj. Kad su sve kuglice gotove, uvaljajte ih u orahe pa svakoj napravite udubljenje nekom debljom drvenom drškom.


Nutellu ili neki drugi čokoladni namaz (može i u dvije boje) malo otopite u mikrovalnoj ili na pari pa stavite u vrečicu s nastavkom za ukrašavanje i punite udubljenja.


Gotova čokoladna gnijezda ostavite da se suše na zraku bar jedan dan.

Izvor: hrana-bez-mana.com

Nema komentara:

Objavi komentar