ponedjeljak, 31. listopada 2016.

MILKA ČOKOLADNA TORTA – TOPLE PREPORUKE


Za piškotu:
– 6 kom jaja
– 6 kašika šećera
– 6 kašika brašna
– 4 kašike kakaa
– 6 kašika tople vode
– 1 kesica praška za pecivo




Za fil:
– 6dl mleka
– 100g milka čokolade
– 2 pudinga od čokolade
– 4 kašike šećera
– 4 dl slatke pavlake
Za glazuru:
– 150g čokolade
– 100g margarina
Za ukrašavanje:
– 50g bele čokolade
1




U činiju pomešati suve sastojke potrebne za piškotu.
Razdvojiti belanca od žumanca. Mikserom mutiti belanca sa šećerom i dodavati jedno po jedno žumance. Dodati pomešane suve sastojke i toplu vodu. Okrugli kalup za tortu premazati uljem, obložiti papirom za pečenje i njega premazati uljem.
2
Sipati smesu u kalup i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta (čačkalicom proveriti da li je pečena).
Puding i šećer razmutiti sa malo mleka.
3
Ostatak staviti da se kuva, sipati razmućeni puding i kuvati dok se puding ne zgusne. Izlomiti milka čokoladu i dodati u vruć puding da se otopi. Preliti na tanjir i prekriti tankom folijom da se ne bi stvorila korica i ostaviti da se ohladi.
4
Umutiti slatku pavlaku. Polovinu dodati u hladan puding i mikserom mutiti par minuta.
5
Sa pečene piškote skinuti papir za pečenje i preseći.
6
Piškotu premazati filom, umućenim šlagom, prekriti korom. Premazati ostatkom fila. Tortu preliti glazurom od otopljene čokolade, dekorisati belom čokoladom.



Izvor: makeupfitness.info

Nema komentara:

Objavi komentar