ponedjeljak, 31. listopada 2016.

Kolač s pudingom i jabukama, pravo osvježavajući


Sastojci
250 – 300 g keksa petit beure
1, 5 kg naribanih jabuka
50 ml vode
200 g kristal secera
3 kesice Vanila puding Dolcela
300 ml vode
cokolada za preliv




Priprema
Oguliti jabuke pa ih naribati na krupnoj trenici . Staviti jabuke u vecu serpu , dodati vodu i secer i pirjaniti ih oko 8 – 10 min ( ja volim da ostanu i cele jabuke i da se skroz ne raspadnu ) . Rastvoriti puding u hladnoj vodi i sjediniti sa jabukama , nastaviti sa kuvanjem na tihoj vatri oko 2-3 min uz stalno mesanje . Kada se smesa zgusnula skinuti sa vatre i jabuke malo prohladiti .
Tepsiju velicine 20 x30 cm obloziti papirom za pecenje .
Redjati po papiru keks petit beure da se pokrije dno tepsije. Preko keksa sipati polu ohladjene jabuke , a po jabukama ponovo staviti keks da pokrije celu povrsinu . Kolac ohladiti pa ga preliti otopljenom cokoladom ili napraviti ganaz od cokolade i tecne slatke pavlake . Kada se cokolada stegne seci kolac i sluziti .

Izvor: makeupfitness.info

Nema komentara:

Objavi komentar