Ovaj desert je izum jedne devojke koja ne može da zamisli svoj život bez slatkog. Uobičajeni kolači pripremaju se upotrebom većeg broja sastojaka, njen recept sadrži samo 3 komponente.
Pripremljen kolač je fantastičan – vazdušast, topi se u ustima, i veoma je nežan i ukusan.
SASTOJCI
3 jajeta
120 gr bele čokolade
120 gr sira „Filadelfija“ ili drugog krem sira.
PRIPREMA
Stavite jaja u frižider da se dobro ohlade. Odvojte žumanca od belanaca.
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Na vodenoj pari otopite čokoladu.
Dobro je promešajte do dobijanja homogene smese.
U otopljenu čokoladu dodajte krem sir
Nakon toga dodajte žumanca. (Pre dodavanja žumanaca možete probati ovaj krem – veoma je ukusan!)
Umutite hladna belanca u čvrstu masu i dodajte u prethodnu smesu.
Testo izručite u uljem, ili puterom premazan kalup. Kalup stavite na tepsiju.
Čizkejk će biti vazdušastiji ako u tepsiju sipate pola šolje vruće vode – za vreme pečenja ona će isparavati i održavati vlažnost.
Ovaj fantastičan čizkejk se peče oko 30 minuta. Ne žurite da ga odmah izvadite iz rerne – ostavite ga još 15-ak minuta u isključenoj rerni.
Gotov kolač pospite šećerom u prahu. Stavite ga u frižider – najkusniji je kada se dobro ohladi.
Ovaj desert je izum jedne devojke koja ne može da zamisli svoj život bez slatkog. Uobičajeni kolači pripremaju se upotrebom većeg broja sastojaka, njen recept sadrži samo 3 komponente.
Pripremljen kolač je fantastičan – vazdušast, topi se u ustima, i veoma je nežan i ukusan.
SASTOJCI
3 jajeta
120 gr bele čokolade
120 gr sira „Filadelfija“ ili drugog krem sira.
PRIPREMA
Stavite jaja u frižider da se dobro ohlade. Odvojte žumanca od belanaca.
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Na vodenoj pari otopite čokoladu.
Dobro je promešajte do dobijanja homogene smese.
U otopljenu čokoladu dodajte krem sir
Nakon toga dodajte žumanca. (Pre dodavanja žumanaca možete probati ovaj krem – veoma je ukusan!)
Umutite hladna belanca u čvrstu masu i dodajte u prethodnu smesu.
Testo izručite u uljem, ili puterom premazan kalup. Kalup stavite na tepsiju.
Čizkejk će biti vazdušastiji ako u tepsiju sipate pola šolje vruće vode – za vreme pečenja ona će isparavati i održavati vlažnost.
Ovaj fantastičan čizkejk se peče oko 30 minuta. Ne žurite da ga odmah izvadite iz rerne – ostavite ga još 15-ak minuta u isključenoj rerni.
Gotov kolač pospite šećerom u prahu. Stavite ga u frižider – najkusniji je kada se dobro ohladi.
Izvor: makeupfitness.info
Nema komentara:
Objavi komentar