četvrtak, 27. listopada 2016.

NAPRAVITE SAMI - Pečurke od jaja


Sastojci
Potrebno je:
6 jaja
3 paradajza
1 glavica zelene salate
malo majoneza
so

Priprema

1 Tvrdo kuvana jaja ohladiti, očistiti od ljuske, odrezati kupi kraj jaja, tako da jaja mogu stajati na tanjir. Čvrste, zrele paradajze oprati, preseći na pola, odstraniti zrna i deo srži, malo posoliti i ostaviti pola šasa da se ohlade.

2 Potom prosuti sok koji su pustili a politke paradajta staviti na jaja, tako da liče na kapu pečurke. Odozgo na nekoliko mesta napraviti tačkice od majoneza.

3 Na dno tanjira poređati pripremljenu zelenu salatu, a preko nje rasporediti pečurke.

4 Umesto paradajza kao kape mogu se koristiti i crvene paprike.

Izvor: recepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar