subota, 15. listopada 2016.

ČOKOLADNE KOCKE


Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
2 kašike ulja
1 kašika vode
6 kašike brašna
2 kašike kakao
1 prašak za pecivo




Krem:
270 g čokolade za kuvanje
300 ml slatke pavlake
Sirup:
200 ml vode
5 kašika šećera
1/2 kašike ekstrata ruma
Preliv:
300 g šećera
150 ml vode
2 kašike meda
2 kašike kakao
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati vodu, nastaviti mućenje pa dodati žumanca pa ulje. Na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom.
Zagrejati rerni na 180 pa ispeći biskvit u tepsiji srednje veličine.
Ohladjen biskvit preseći horizontalno da se dobiju dve kore.
Na vatru staviti slatku pavlaku sa čokoladom da se otapa, kad se otopi malo prokuvati pa ostaviti da se ohladi.




Ovim kremom namazati izmedju dve kore koje smo isprskali sa sirupom. Prokuvali smo malo vodu i šećer, pa dodali rum.
Gornji preliv se pravi tako što se 10-12 minuta špinuje šećer i voda. Ostavi da se ohladi u činiju pa se miksira uz postepno dodavanje meda. treba da pobeli i zgusne se. Zatim se doda kakao, pa se kolač stavi na tacnu i iseče u kicke pa se svaki prelije sa ovim prelivom. Odgore išaramo sa belom čokoladom i šlag kremom od čokolade.
Ako ne želite da pravite ovaj preliv jednostavno sve prelijte glazurom od čokolade.

Izvor: makeuopfitness.info

Nema komentara:

Objavi komentar