četvrtak, 13. listopada 2016.

JAJA SA 5 VRSTA PUNJENJA - ODLIČNO ZA SLAVE !!


Jaja punjena sa dimljenim lososom
Sastojci:
1 žlica 20% kiselog vrhnja
50 gr dimljenog lososa
1 limun
3 jaja

Priprema:
U tvrdo skuhati jaja pa ih narezati po dužini na pola te izvaditi žumanjke. Izmješati žumanjak sa vrhnjem, te dodati na vrh sitno narezane komadiće lososa. Napraviti jednoličnu smjesu i puniti polovine bjelanjka. Ukrasiti sa limunom i sitno narezanim svježim vlascem.

Jaja punjena sa inčunima
Sastojci:
2 kom mariniranog inčuna (iz konzerve)
1 mala žličica kapara
1 mala žličica senfa
1 mala žličica češnjaka (sitno narezanog)
2 žlice 20% kiselog vrhnja
3 jaja

Priprema:
U tvrdo skuhati jaja pa ih narezati po dužini na pola te izvaditi žumanjke. Izmješati žumanjak, vrhnje, inčune, senf, češnjak i kapare, te puniti jaja. Ukrasiti sa kaparima.

Jaja punjena sa škampima
 Sastojci:
50 gr repova skuhanih repova škampi ili kozica
1 limun
vlasac
3 jaja

Priprema:
U tvrdo skuhati jaja pa ih narezati po dužini na pola te izvaditi žumanjke. Izmješati žumanjak sa repovima škampi izrezanim na sitne komadiće, puniti jaja, te ukrasiti vlascem.

Jaja punjena avokadom
 Sastojci:
1 avokado
sok od limuna
malo soli
malo papra
3 jaja

Priprema:
U tvrdo skuhati jaja pa ih narezati po dužini na pola te izvaditi žumanjke. Izmješati avokado, žumanjak, malo soli i papra, dodati sok od limuna. Napraviti jednoličnu smjesu i puniti polovine bjelanjka.

Jaja punjena šunkom
Sastojci:

2 jaja
50 gr šunke
50 gr kiselog krastavca
1 žličica senfa
1 žličica majoneze
1 žlica kiselog vrhnja
malo soli
malo papra

Priprema:
U tvrdo skuhati jaja pa ih narezati po dužini na pola te izvaditi žumanjke. Sitno narezati šunku i krastavce, dodati žumanjke i ostale sastojke. Napraviti jednoličnu smjesu i puniti polovine bjelanjka.  Po želi posuti sa malo svježeg peršina za dekoraciju.

Izvor: recepti-svijeta.com

Nema komentara:

Objavi komentar