četvrtak, 13. listopada 2016.

OBLANDE SA ORASIMA I BELOM ČOKOLADOM


Sastojci:
1, 5 list oblande (za 3 sloja ),
150 gr oraha,
250 gr putera
150 gr šećera,
200 gr bele čokolade,
2 žumanca,
1 kašika ekstrata od ruma




Priprema:
Celu oblandeu prepoloviti na pola da se dobiju tri jednaka lista.
Na vatru staviti iseckan puter i šećer pa uz mešanje otopiti oba.
Tome dodati izlomljenu belu čokoladu i umućena viljuškom žumanca i prvo energično promešati pa posle laganije doks e čokolada ne otopi.
Skloniti sa vatre pa dodati sitno seckane ili blendirane orahe i ekstrat ruma i promešati.
Ovim kremom mazati odmah listove, pa poklopiti sa tepsijom koja je veća od listova i ostaviti preko noći da oblande odstoje, pa ih poslužiti.

Izvor: makeupfitness.info

Nema komentara:

Objavi komentar