SASTOJCI
kokos podloga
100-120g. Kokos brašna Dolcela
čokoladna puding krema
800ml. mlijeka
10 žlica gustina
10 žlica šećera
2 vrećice vanilin šećera
2 štanglice otopljene čokolade ili 2 pune žlice kakao praha
1 vrećica pudinga od čokolade/40 g.
punjenje-nadjev
100-200ml. tučenog slatkog vrhnja ili vrećica šlag pjene/150ml.
PRIPREMA
prvo pripremite podlogu od kokosa gdje ćete raditi štanglice.pleh-kalup veličine 25x35cm.dobro i bogato pospite s kokosom,rasporedite ga ravnomijerno u par slojeva.
pripremite čokoladnu puding kremu.pomiješajte gustin,šečer,vanilin šećer,kakao-ili čokoladu i pudin-prah u 250ml. mlijeka.ostatak mlijeka stavite na vatru da lagano provri.sklonite posudu s vatre,ulijte smjesu i stalno miješajte pjenjačom.vratite na laganu vatru kuhajte kao puding 1-2minute.
preko podloge od kokosa,prelijte pripremljenu čokoladnu kremu.poravnajte površinu i ostavite pola sata da se ohladi,u frižideru.
u međuvremenu dok se kolač hladi,umutite slatko vrhnje ili šlag pjenu.ohlađeno premažite ravnomijerno po čokoladnoj kremi.
oštrim nožem režite trake,pa svaku na željenu veličinu-dužinu štanglice.spajajte po dvije i dobro uvaljajte u kokos s podloge.
POSLUZIVANJE
na ovaj način je idealno spremiti i roladu,samo u tom slučaju treba biti za nijansu veći pleh-kalup,jer će se na taj način smjesa lakše rolati i neće pucati.
imam u planu i to isprobati.
Izvor: makeuopfitness.info
Nema komentara:
Objavi komentar