nedjelja, 16. travnja 2017.

FINO I JEDNOSTAVNO ZA NAPRAVIT - AJVAR ROLADA !



Sastojci
4 jaja
1 čaša (180 g) tekućeg jogurta
3 žlice ajvara
7 žlica (na vrh) glatkog brašna Podravka+ prašak za pecivo
200 g sirnog namaza (ABC, ili bilo koji drugi)
100 g domaće šunke ili oko 200 g šunke iz trgovine narezane na kolutove
kiseli krastavac - po želji

Priprema
1.
Jaja razdvojiti, izmiksati snijeg od bjeljanjaka i ostaviti sa strane.
U žumanjke dodati ajvar i jogurt te izmiksati.
Brašno i prašak za pecivo promiješati. Umiksati u smjesu žumanjka, ajvara i jogurta.
Kuhačom laganim kružnim pokretima umiješati napravljen snijeg.
Veliki lim obložiti papirom za pećenje, izliti smjesu, poravnati i peći u ugrijanoj pećnici oko 15 minuta.
Pečenu roladu zarolati zajedno s papirom i umotati u čistu kuhinjsku krpu. Ostaviti da se ohladi.

2.
Roladu odmotati, premazati sirnim namazom.
Domaću šunku nasjeckati na sitne kockice i pobacati po roladi.
Ako se radi s kupovnom šunkom, dovoljno je poslagati listove šunke preko sira.
Po želji nasjeckati kiseli krastavčić i staviti preko sira.
Roladu zarolati (čvrsto motati da se sir i biskvit sljube) , umotati u prozirnu foliju i ostaviti u frižider na 1-2 sata.

3.
Za zelenu roladu umjesto ajvara u biskvit se dodaje jednaka količina skuhanog i usitnjenog špinata.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar