ponedjeljak, 17. travnja 2017.

NADJEVENI ILI PUNJENI RAŽNJIĆI OD PILEĆEG FILETA SA KISELIM KRASTAVCIMA ,SALAMOM ,PAPRIKOM I RAJČICA



Sastojci  4 osobe

600g pilećeg fileta ili mesa po želji
120g šunke ili salama po želji
8-10kom manjih šampinjona
8kom suhih šljiva/opcionalno
8kom mini rajčica
1 zelena/crvena paprika /svježa
2-3 veća kisela krastavca
Paniranje:
1žlica Pšenično glatko brašno Podravka
2 jaja
150g krušnih mrvica
sol ,papar


Priprema
1.

Operite i filetirajte pileće filete.Lagano ih potucite batićem za meso preko prozirne folije ,budite nježniji da ne razbijete strukturu mesa. Na ražnjić nabodete na izmjenično gljive ,salamu ,šljive ,kisele krastavce ,papriku i rajčice,pazite da ražnjić bude velik koliko i filet da ga kasnije možete zamotati.
2.

Filete posolite i poparite na sredinu stavite ražnjić oko njega omotate meso.Ponavljate postupak dok sve ne potrošite .Panirate klasično ,brašno ,jaja , mrvice .Posložite ražnjiće na papar za pečenje ,pokapate sa malo ulja .Pečete nekih posla sata na 200C.Nravno možete ih ispeci i na ulju.Prije serviranja izvadite ražnjiće.
Servirate uz salatu i umak od majoneze.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar