sastojci
- za bijelo tijesto potrebno je:
- 150g. bijele čokolade
- 150g. putera/maslaca
- 3 svježa jaja
- 150g. Šećera ( kristal)
- 1 vrećica Vanilin šećer Dolcela
- 150g. Pšenično glatko brašno Podravka
- 1 vrećica Praška za pecivo Docela
- 200g. Kokosa brašna Dolcela
- 250ml. Slatkog vrhnja Dolcela ili kokosovog mlijeka
- za bijelu glazuru potrebno je:
- 50-60g. bijele čokolade
- 5-6 velikih žlica Slatkog vrhnja Dolcela
- za ukrašavanje potrebno je.
- 5-6 velikih žlica Kokosa brašna Dolcela
Koristili smo
Kokosovo brašno
Maxi puding okus vanilija
Vanilin šećer
Vanilin šećer
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Prašak za pecivo
Kokosovo brašno
Šlag 5+
Šlag 5+
Kokosovo brašno
Maxi puding okus vanilija
Priprema
1.
priprema bijele čokolade i maslaca
bijelu čokoladu izlomite na kockice,da se prije otopi,dodajte maslac,sobne temperature,isjeckan na listiće i na tihoj vatri neprestano miješajte,pazite da vam ne izgori,ali ne smije zakipiti.ostavite da se ohladi.
2.
za to vrijeme vi pripremite bijelo biskvitno tijesto.pjenasto umutite bjelanjke sa 50g. šećera,a zatim,žumanjke sa preostalim šećerom,100g.u pjenastu smjesu dodajte ohlađenu bijelu čokoladu sa maslacem,zatim lagano dodajte suhe sastojke,brašno,kokos i prašak za pecivo,zatim slatko vrhnje i na kraju čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
3.
kalup za kuglof premažite naslacem i pospite brašnom,ja koristim silikonski pa ne moram.
pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva-45 minuta.
4.
gotovi kuglof,prohladite u kalupu,pa ga prebacite na poslužavnik i prelijte bijelom glazurom,koja se radi na način,da lagano otopite bijelu čokoladu i slatko vrhnje i odmah prelijte po kuglofu,ukrasite ga kokosom i ohladite.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar