nedjelja, 16. travnja 2017.

PILEĆE OKRUGLICE ! Zgodne su, jer se mogu pripremiti i ranije, poređati na tacnu i odložiti u frižider, a zatim peći pre obroka.


Sastojci
1 pileće belo meso (oko 400g)
1 mala mlada tikvica (oko 150 g)
1 kašika usitnjenog peršunovog ili celerovog lista
1 puna kašika sitno seckanog praziluka
1 jaje
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike prezle
po ukusu soli i bibera
+ 5-6 kašika prezle za uvaljanje

Priprema
1.

Belo pileće meso usitnite u električnoj seckalici ili sameljite u mašini za meso. Dodajte mu odmah i sve začine i ulje. Praziluk jako sitno naseckajte, peršunov list takođe, a tikvicu narendajte na sitno rende i ocedite od viška soka. Pomešajte sa samlevenim mesom i dobro izmešajte da se sastojci povežu i ujednače.
Umutite i jedno jaje, dodajte masi, zatim i prezlu.
Gotova smesa biće dosta mekana.
2.


Uključite pećnicu da se zagreje na 200 C.
Pripremite pleh, obložite ga papirom za pečenje. Sipajte prezlu u koju ćete uvaljati okruglice u manju činijcu.
Malo nauljenim rukama uzimajte smesu veličine ping-pong loptice, oblikujte i uvaljajte u prezlu. Oblaganjem u prezlu okruglice lako formiraju oblik, a nakon pečenja dobijaju lepu koricu.
Pecite ih dok ne dobiju lepu boju.

Posluživanje
Odlične su i tople i hladne. Ukoliko vam preostane nešto, možete ih ostaviti u frižideru i za sutradan.
Poslužite uz priloge i salatu po želji.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar