nedjelja, 16. travnja 2017.

MMM.. ZAPEČENI PUNJENI PALAČINCI



Sastojci
300 g sitno isečene kuvane ili pečene piletine
150 g sitno isečenog praziluka
2 struka sitno isečenog mladog luka
1 čen sitno isečenog belog luka
1 naribana šargarepa
1/2 usitnjene mesne kocke
50 g sjeničkog sira
300 ml kisele pavlake
1 jaje
malo mleka
morska so
sveže mleveni biber
maslinovo ulje
gauda sir


Priprema
1.
Rernu zagrejati na 200°C.
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti praziluk, dodati šargarepu i mladi luk, umešati usitnjeni beli luk i meso.
Začiniti mesnom kockom, pobiberiti, doterati ukus i skloniti sa vatre.

2.
Prethodno ispržene Palačinke od kukuruznog brašna premazati sa dve kašičice kisele pavlake, nadenuti sa dve kašike pripremljenog nadeva, posuti izmrvljenim sjeničkim sirom i urolati.
Umutiti preostalu pavlaku sa jejetom i malo mleka.
3.
Rasporediti nadevene palačinke u podmazanu vatrostalnu posudu, preliti umućenom kiselom pavlakom i peći oko 20 mnuta u zagrejanoj rerni.
Pred kraj posuti naribanim gauda sirom i vratiti u rernu da se rastopi.
Posluživanje
Palačinke poslužiti prelivene gustim jogurtom uz salatu po želji.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar