ponedjeljak, 17. travnja 2017.

FINA PECIVA UZ VARIVA I MEZE - HRSKAVE PARMEZAN ROLNICE


Sastojci

Tijesto:
480g Pšenično glatko brašno Podravka
50g parmezana
1žlica Kvasca instant Dolcela
200ml sirutke/pola mlijeko -pola voda
2 jaja
1/4žličice soli
3žlice suncokretova ulja
1žličica Šećera ( kristal)
Nadjev:
40g sušenih rajčica /ne iz ulja/2 šljivarice
1,5žličica lišća ružmarina
250g ribanog sira/polu tvrdog ako imate obični malo posolite/
Ostalo:
50g maslaca
2-3žlice sjemenki suncokreta /može i sezam,mak ,kim ,lan i sl. /ili prospite da budu različite/


Priprema
1.

Zagrijete lagano sirutku da bide mlaka/isto to napravite ako želite ići na varijantu pola-pola/dodate šećer i kvasac ,promiješate i ostavite stajati minutu-dvije.U zdjelu stavite sve suhe sastojke ,ulje i jaja  pa dodate sirutku/ili zamjenu/ .Promiješate sve skupa u tijesto .Ostavite pokriveno /najbolje kesom velikom da nema dotoka zraka,može i prozirnom folijom /dok se tijesto ne digne /oko45 min. Razvaljajte tijesto na veličinu oko 50x50cm ,dosta je to tijesta  ,////ja sam pekla u dvije ture jer sam imala dva ručka u raznim terminima a željela sam ih servirati tople,vi po želji ///Tijesto rastanjite da bude tanko, premažete dobro otopljenim maslacem .Naribate sir, ,nasjeckajte ružmarin /samo lišće/ako želite meni ne smeta rustikalni izgleda pa ja stavim cijele vi naravno po želji ///isto napravite i sa rajčica/suhe svježe svejedno /.Prospite tijesto  sirom ,rajčicama i ružmarinom.Narežite rolice negdje na 12 rolica /rotolonom /rezačem za pizzu/ možete raditi veće ili manje širine  ,pravilo je negdje 5 cm.  
2.

Zarolate rolice i stavite ih u okrugli pekač na koji ste stavili papir za pečenje.Pustite dvadesetak minuta da se tijesto odmori ,premažete ga žumanjkom i prospite sjemenkama suncokreta/ili sjemenkama po želji..

3.

Pecite u zagrijanoj pečnici na 200C/25 min.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar