ponedjeljak, 17. travnja 2017.

JESENJSKI ODRESCI - nadjeveni odresci u jesenskom ruhu oduševiti će vas izgledom i okusom !


Sastojci  4 osobe
5 finih velikih šnicli/svinjske ili pileće
1 crvena rog paprika/veća
1 luk srednji
1 veća naribana mrkva
1 češanj češnjaka
1žlica peršina/sitno nasjeckan
1/4žličice žličice ljute paprike
1/2žličice žličice mljevenog korijandera/opcionalno
1/4žličice Crnog papra mljevenog Podravka
1/2žličice Slatka paprika mljevena Podravka
1/2žličice Origano sušeni Podravka
1,5žličica maslinovog ulja
sol

Priprema
1.

Na sitno nasjeckajte češnjak i luk. ..Naribati oguljenu mrkvu.Narežite papriku na sitne kocke..
Zagrijete ulje u tavi pa dodate luk ,prodinstate kratko ,dodate potom češnjak,mrkvu  i papriku ,dodate sve  začine/stavite malo, a kasnije nadopunite po ukusu/ i nastavite sve skupa pirjati dok paprika ne omekša. Šnicle posolite i popaprite ,lagano ih preko prozirne folije potucite batićem za meso da se dodatno rastanje.Stavite na svaku šniclu nadjev .Zarolate/ne trebate čačakalice samo ih naslonite na spoju .

2.

Stavite u pripremljen keramičku posudu za pečenje/možete staviti i papir za pečenje/ako vam je ostalo nadjeva prospite po vrhu odrezaka, pokrijete ih alu-folijom ,pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/30min ,skinete foliju pa nastavite peči još 10 min .dok odresci ne budu fine boje   Odreske servirate tople sa šarenom povrtnom rižom ili prilogom po želji ,nemojte zaboraviti na fini umak koji se iscijedio.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar