ponedjeljak, 17. travnja 2017.

PUNJENA POHANA KUHANA JAJA SERVIRANA NA SALATI ,FINI JELO KOJE ĆE TE U TURSKOJ DOBITI KAO DORUČAK .



Sastojci  44 osobe

8 jaja
2 deblje fete starog kruha/samo sredina
1žlica nasjeckanog peršina
2 žlice maslinovog ulja
prstohvat ljute paprike
sol,papar
Paniranje/klasično:
2 jaja
3žlice mrvica/krušne
2 žlice brašna
sol,papar


Priprema
1.

Skuhate jaja u tvrdo.Očistite ih od kore ,prepolovite ,izvadite žumanjak/prepolovite pažljivo da izvadite sredinu a da bjelanjak ostane kompaktna jer će te ga kasnije nadjenuti.U zdjelicu stavite sav žumanjak ,dodate sol ,papar ,ljute paprike ,namrvljenu sredinu kruha,nasjeckani peršin ,maslinovo ulje,izradite vilicom u ljepljivu smjesu.

2.

Nadjenete jaja smjesom.Pohujete ih prvo u brašno ,pa u jaje koje ste izradili sa malo papra i soli pa u mrvice .Ispecite u plitkoj masnoći dok dobiju finu boju .Jaja možete složiti i u pećnicu na 180C/20min.prije pečenja ih samo premažete sa malo ulja. Jaja servirate lagano ohlađena na začinjenoj salati od matovilca. U zdjelice sa strane možete staviti gusti jogurt koji ste začinili solju ,paprom i pastom od češnjaka.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar