nedjelja, 16. travnja 2017.

HLADNI ROLAT OD PILETINE - ODLIČNO PREDJELO



Sastojci
potrebno je
oko 1,5 kg piletine (jedno manje ili 1/2 većeg pileta)
oko 100 g šampinjona
1 kašika senfa Podravka
1/2 kašičice karija
po potrebi so, vegeta, biber
2 kašike ulja

Priprema
1.
Odvojiti kožu od pileta, paziti da se ne pocijepa i ostaviti sa strane

2.
meso odvojiti od kosti i isjeći na krupnije kocke

3.
Šampinjone isjeći na listiće i propržiti ih na ulju dok ukuva tečnost koju puste, ostaviti da se malo ohlade.
Sjediniti ih sa isječenim mesom, dodati senf i začine pa izmiješati

4.
Kožu od pileta napuniti mesom i šampinjonima pa krajeve povezati čačkalicama. Staviti u kalup za pečenje premazan sa malo ulja, spojenim krajevima na dno kalupa.

5.
Peći na 180 C oko 50 min. ili po potrebi

6.
Pečen rolat ostaviti u frižider najmanje 5 sati, ili preko noći

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar