nedjelja, 16. travnja 2017.

TAKO SOČNE I UKUSNE- JAGNJEĆI KOKLETI ! Pričekajte dok probate ovaj umak u tavi od samo 2 sastojka!



Sastojci za Janjeći kotleti recept:

2 lbs janjeći rebra odresci (oko 8 kut) izrezati iz Frenched ** stalak lam
5 splasnuti češnjaka, prešani
4 žlice maslinovog ulja, podijeljena
2 žlice svježeg peršina, plus još za ukras (ili u 2 žličice osuši peršin)
2 žličice Tabasco Izvorni Crvena paprika Umak
1 žličica soli, koristili smo morske soli
1 žličica crnog papra, svježe tlo
1/4 TSP osuši timijan

** Frenched znači dio mesa / masti je odsjeći na kosti strani izložiti kosti. Ako to nije unaprijed prodane na ovaj način, zamolite mesara da to učiniti za vas.

Za umak:

1/2 šalice pilećeg ili goveđeg dionica
2 žlice neslan maslac, omekšani

Te janjeći odresci su spržen tvoreći češnjak bilje kora. 2-sastojak pan umak Potpuno će vas osvojiti! Jednostavno, izvrsna Lam kotleta recept! | natashaskitchen.com

Kako napraviti Janjeći kotleti s češnjak maslac umak:

1. Temeljito mazite janjetina kotleta suhe papirnatim ručnicima, brišući sve moguće fragmente kostiju ili krhotine. Odreska između rebara za odvajanje odreske ih rezanje na jednake dijelove (3/4 "do 1" debelim).

2. Miješati zajedno marinada sastojaka u posudu za mjerenje: 5 pritisne češnjaka režnja, 3 žlice maslinovog ulja, 2 žlice peršina, 2 žličice Tabasco, 1 žličica soli, 1 žličica papar i 1/4 TSP timijan.

3. mjesto janjeći odresci u nemetalnog lonac jelo i preliti preko marinadu sječenja. Utrljati sve strane janjeći rezanja (s naglaskom na mesnatih dijelova) s marinadu zatim pokrije u frižideru i najmanje 6 do 18 sati.

4. Prije kuhanja, neka Janjeći kotleti sjediti na sobnoj temperaturi 30 minuta. Zagrijte veliku tešku tavu (preferiramo lijevanog željeza) preko visoke topline. Dodajte 1 žlica ulja na vruću tavu i jednom ulje vruće, dodajte janjetina kotleta i kvačnjak 3-4 minute sa svake strane, ovisno o debljini rezanja i željene doneness (vidi dolje). Na 3 minuta po strani, janjetina bit će srednje doneness a na 4 minute po strani, janjetina bit će srednje i dobro učinio. Ako vaš tava nije dovoljno velik za smještaj sve janjetina kotleta, možete opaliti u 2 odvojena tave.

Kuhati dok željena doneness je postignut i instant pročitati termometar registrira 5 stupnjeva ispod željene temperature (temperatura će i dalje rasti kao meso počiva).

Janjetina Chop Vodič Kuhanje Temperatura:

Izvadite na 125˚F za Rijetko bi dobili idealnu temperaturu od 130F.
Izvadite na 130F za srednje pečen kako bi dobili idealnu temperaturu od 135˚F
Izvadite na 140˚F za srednje i dobiti idealnu temperaturu od 145˚F
Izvadite na 155˚F za srednje-i da biste dobili idealnu temperaturu od 160F
Izvadite na 160F za dobro obavljen idealne temperature od 165˚F

Napomena: USDA preporučuje sigurnu temperaturu kuhanja za janje od 145˚F. Provjera janjetina doneness je sličan dobrom odrezak - to je prilično crveno kad rijetke i ima malo ili nimalo ružičasta kada je dobro učinio. Janjetina je najbolje kad kuha na srednje doneness.

Da bi pan umak,

1. Žlica višak ulja iz tave (ostaviti za 1 do 2 žlice ulja), pazeći da ne izvadite drippings i arome.

2. Dodajte 1/2 šalice zaliha i kuhajte 2 minute. Isključite topline onda vrtlog u 2 žlice omekšao maslac, dodajući 1 komad na vrijeme. Žlica umak preko Janjeći kotleti i ukrasite nasjeckanim peršinom po želji.

Izvor: natashaskitchen.com

Nema komentara:

Objavi komentar