ponedjeljak, 17. travnja 2017.

ZLATNE POGAČICE - PUNJENE SA SIROM I LUKOM, MEKANE IZNUTRA, HRSKAVE IZVANA !



Sastojci  4 osobe



600g Pšenično glatko brašno Podravka
300g kefira
1 Instant kvasac Dolcela
3žlice suncokretova ulja
1žličica Šećera ( kristal)
1žličica soli
1/2žličice kurkume
Nadjev:
2 mlada luka
150g naribanog sira
1žlica nasjeckanog peršina
malo soli i papara
2 žlice otopljenog maslaca
Premaz:
1 žutanjak
sjemenki sezama


Priprema
1.
Recept moežete naći i na mom BLOGU  od prije mjesec dana!!
U lončić stavite kefir lagano ga zagrijavajte da bude mlak, prebacite kefir u posudu za miješanje pa dodate šećer i kvasac a potom ulje i kurkumu sve zamiješate pa dodate brašno pomiješan sa solju ,zamijesite tijesto.Pokrijete tijesto prozirnom folijom pa ostavite na toplom mjestu oko 1h ili dok ne udubla veličinu.Tijesto podijelite u okruglice veličine oraha /pazite na svaki tornjić idu tri komada.

2.

U lončić stavite kefir lagano ga zagrijavajte da bude mlak, prebacite kefir u posudu za miješanje pa dodate šećer i kvasac a potom ulje i kurkumu sve zamiješate pa dodate brašno pomiješan sa solju ,zamijesite tijesto.Pokrijete tijesto prozirnom folijom pa ostavite na toplom mjestu oko 1h ili dok ne udubla veličinu.Tijesto podijelite u okruglice veličine oraha /pazite na svaki tornjić idu tri komada.
Na radno stolu uzmite tri e kuglice rastanjite ih ,premažete dvije otopljenim maslacem prospite nadjevom ,slažite jedan na drugi ,zadnji dio samo stavite na vrh.Prebacite na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje .Ponavljate postupak dok ne potrošite sve sastojke.

3.

Narežite zeleni dio mladog luka na tanko.Razmutite žumanjak.Premažete svaki tornjić žumanjkom prospite mladim lukom/pazite da imate za sve/i sezamom.

4.

Pecite na 180C/20-25 min ili dok ne dobiju finu zlatnu boju.Pustite da se ohlade i servirate kao doručak ,dodatak uz varivo i sl.

5.
Najfiniji su hladni!!!

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar