četvrtak, 27. travnja 2017.

HRSKAVA PECIVA PUNJENA SIROM - BRZO I UKUSNO - SVI ĆE IH OBOŽAVATI !



Sastojci  4 osobe

Tijesto:
200ml mlakog mlijeka
100g čvrstog jogurta
oko500g Glatkog brašna Podravka
1,5žličica šećera
1žlica Kvasca instant Dolcela
2žličice soli
1 bjelanjak
Nadjev:
200g riccotte/skute/feta/suhlji mladi sir
1žličica nasjekcanog peršina/lišće
1/2žličice majčine dušice
malo soli/opcionalno
4-5žlica maslinovog ulja
Ostalo:
1 žumanjak za premazivanj

Priprema
1.

U zdjelicu stavite malo toplije mlijeko/gotovo do ključanja pa dodate jogurt izniješajte da temperatura bude umjerena, dodate šećer i kvasac izmiješate dobro.Odložite par minuta pa dodate bjelanjak. U zdjelu postepeno dodajete brašno, miješajte koliko popije brašna, dodate sol.Izmiješate sve u glatko tijesto.Ostavite da odstoji pola sata na toplom mjestu ili koliko je potrebno da dobijete dvostruki volumen.

2.

Tijesto podijelite na dva dijela.Tanko razvaljate svaki dio.Riccottu razmrvite sa vilicom na sitno,posolite je i poparite pa dodate sitno nasjecani peršin .Na razvaljano tijesto dobro premažete maslinovim uljem da ne bude praznih dijelova tijesto najzgodnije će vam biti kistom ili rukom.Pospete riccottom i timijanom. Zarolate usko pa kidate manje ili veće komade.Svaki dio/ovisno o veličini/narežite na tri ili četiri dijela.Stavite na lim na koji ste stavili papir za pečenje , premažete žumanjkom.
3.

Pecite  u zagrijanoj pećnici na 180C/20min ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar