nedjelja, 16. travnja 2017.

Fine panirane, hrskave tikvice iz pećnice zapečene sa umakom od rajčice .Jako fino ljetno jelo koje će te obožavati ,



Sastojci  4 osobe

4 srednje tikvice
3-4žlice maslinovog ulja
3-4žlice krušnih mrvica/po potrebi
1žličica Origano sušeni Podravka
2žlice ribanog parmezana
Umak:
1 konzerva Sjeckane rajčice Podravka
1žlica maslinovog ulja
1/4žličice pecivnog praška
1žličica Meda cvjetnog Podravka
malo timijana
sol,papar
1-2 žlice ribanog sira/mozzarella

Priprema
1.

Operite  i osušite tikvice. Narežiite ih na kolutove otprilike iste debljine.Posolite ih i poparite.U zdjelicu stavite maslinovo ulje a u drugu zdjelicu krušne mrvice pomiješane sa parmezanom,malo soli i origanom.Pripremite lim za pečenje na njega stavite papir za pečenje,Zagrijete pećnicu na 180C. .Umočite tikvice prvo u maslinovo ulje a potom u mješavinu krušnih mrvica.Pecite nekih 20min da tikvice postanu hrskave.
2.

Keramičku zdjelu lagano nauljite maslinovim uljem.Posložite tikvice kao na slici.Napravite preljev tako da promiješate sve sastojke za umak , zagrijete ih do ključanja, isprobate, prelijete preko tikvica na vrh stavite malo ribanog sira.

3.

Ostavite zapeči u pećnici desetak minuta da se sir otopi.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar