četvrtak, 29. rujna 2016.

BRZA BOSANSKA PITA…TRADICIONALNI RECEPT KOJI SE ČUVA OD ZABORAVA – RECEPT



Toliko jednostavna, a tako ukusna da prosto ne smete da propustite a da bar ne probate
SASTOJCI :




1 manja jufka
2 komada svježeg sira
2 komada jaja
1 čaša pavlake/kajmaka
50 g kukuruznog brašna
50 g maslaca
1 paket prašaka za pecivo
1 jaje za ukrašavanje
50 g griza
PRIPREMA:




zakuhati jednu manju jufku (možete iskoristiti krajeve koje ste sjekli kod neke druge pite)
sir posoliti i izmješati ,dodati jaja kajmak . a zatim i kukuruzno brašno i prašak za pecivo i sve to izmiješati
jufku razvaljati pomastiti i ostaviti par minuta, a onda je razvući
pomašćenu tepsiju podvući pod jufku
staviti punjenje i lijepo ga rasporediti
krajeve jufke prebacivati preko punjenja, premazati otopljenim maslacem i jednom kašikom kajmaka
ukrasiti jajetom
Posluživanje :
Može se dodati i griz.I to pola količine kukuruznog brašna zamjeniti njime!Bude jako fino

Nema komentara:

Objavi komentar