četvrtak, 29. rujna 2016.

Slatka “nevolja” kojoj je nemoguće odoljeti,u ovom slučaju “dupla” nevolja zbog bijele i mliječne čokolade…



Sastojci:
BISKVIT:




6 jaja
6 žlica oštrog brašna
6 žlica šećera
1 prašak za pecivo Docela
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
1 prašak za pecivo Docela
1 Vanilin šećer Dolcela
Žličica Cimeta mljevenog Podravka
GLAZURA: 500 ml slatkog vrhnja
100 g čokolade za kuhanje,
2 x 200 gr mliječne čokolade
2 x 200 gr bijele čokolade
Priprema:




Ispeći biskvit od jaja,brašna,ulja,šećera,kakaa,cimeta…
Ugrijati pečnicu na 180 stupnjeva i peći 15-20 min
Dok se biskvit peće otopiti čokolade.u 500 ml slatkog vrhnja,slatko vrhnje podjeliti na pola u jednoj polovici otopiti 1 čokoladu za kuhanje + 2 mliječne čokolade,a u drugoj 2 bijele čokolade.
Na još vrući biskvit prvo izliti mliječnu čokoladu,pustit da se malo ohladi i stisne,i onda na to izliti bijelu čokoladu
Dobro ohladiti!

Nema komentara:

Objavi komentar