Sastojci:
– 150 gr lješnika
– 150gr badema
– 100 gr oraha
– 10tak suhih kajsija
– 10tak hurmi
– 50 gr brusnica
– 50gr crne čokolade
– sok od jedne pomorandže
– 150 gr crne čokolade za preliv
Uputstvo za pripremu:
Sitno isjeckati kajsije, hurme, brusnice i 50 gr čokolade. Lješnike i orahe staviti u šerpice pa u rernu 10-tak min na 180 stepeni.
Kad opna počne da puca, izvaditi iz rerne i ohladiti. Zatim ih rukama malo „protrljati“ jedne o druge kako bi se lakše skinuo što veći dio opni. Zajedno sa bademima sipati u blender. Samljeti.
U blender dodati prethodno isjeckane kajsije, hurme, brusnice i čokoladu. Sipati sok od jedne pomorandže. Kratko samljeti da se sastojci promiješaju i sjedine. Od smjese formirati kuglice, stavljati u korpice.
Po želji preliti čokoladom koju ste prethodno otopili sa 2,3 kašike ulja. Staviti kolačiće na hlađenje. Servirati uz cijeđenu pomorandžu.
Nema komentara:
Objavi komentar