ponedjeljak, 26. rujna 2016.

Kremast ukus i jagode – kombinacija za prave sladokusce – Torta sa jagodama i belom čokoladom



Sastojci
175 g mlevenog keksa
75 g putera
400 g bele čokolade
400 g jagoda
300 g neslanog sira
200 g slatke pavlake
Priprema




1. Mleveni keks pomešajte sa puterom i napravite koru u kalupu za kolače. Stavite koru u frižider da se hladi oko 30 minuta.
2. Otopite belu čokoladu na pari ili u mikrotalsanoj rerni.
3. odvojite nekoliko jagoda sa strane za kasnije ukrašavanje. Ostatak jagoda izmiksujte u blenderu ili ispasirajte viljuškom.
4. U posudi pomešajte pasirane jagode, slatku pavlaku i sir. Sve dobro promešajte, a zatim umešajte i belu čokoladu.
5. Smesu sipajte preko kore, ukrasite preostalim jagodama i tortu stavite u frižider da se hladi preko noći.

Nema komentara:

Objavi komentar