Recepti slanih i slatkih jela - za sve ljubitelje dobre klope :) pronađite nešto za sebe !
ponedjeljak, 26. rujna 2016.
POLAGANA KROMPIRUŠA !!
Sastojci i priprema:Polagana krompiruša Polagana krompiruša
Domaća pita od krompira, ili krompiruša ili krompirača, kako ko voli…
Sastojci za tijesto:
500 gr brašna
malo soli
2-3 kašike ulja
voda
Fil:
1000 gr krompira
malo bibera
malo soli
jedna glavica crvenog luka
Poljev:
ulje
jedna kašika masla
vrhnje za kuhanje ili kajmak
Način pripreme:
U brašno staviti so i ulje pa vodom zakuhati dvije jufke za pitu. Staviti ih malo da odstoje. Nakon dvadesetak minuta jufku razviti, namazati je uljem, razvući, posipati je pripremljenim krompirom, slagati kao pitu maslanicu i odmah prvu jufku staviti u rernu da se peče. Razviti drugu jufku isto je sastaviti kao maslanicu, tepsiju sa prvom jufkom izvaditi iz rerne, na nju staviti drugu jufku,vratiti u rernu i peci 3o minuta na 25o stepeni. Pečenu pitu preliti vrhnjem za kuhanje.
Prijatno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar