Recepti slanih i slatkih jela - za sve ljubitelje dobre klope :) pronađite nešto za sebe !
četvrtak, 29. rujna 2016.
Kolač od lažne čokolade koji možete jesti u neograničenim količinama
PODLOGA:
15 dag prhkih keksa po izboru
5 dag otopljenog maslaca
šaka nasjeckanih lješnjaka
KREMA:
6 jušnih žlica sitno mljevenog rogača
2 jušne žlice brašna od kokosa
4 jušne žlice škrobnog brašna
4 jušne žlice mljevenih lješnjaka
šaka nasjeckanih lješnjaka
2 jušne žlice šećera
20 dag pirea od jabuka
3 jušne žlice bademovog mlijeka
malo soli
PRIPREMA:
1. Sameljite kekse i pomiješajte s otopljenim maslacem. Zatim dodajte sjeckane lješnjake. Smjesu utisnite u kalup po želji i ostavite da malo odstoji i stisne se.
2. 20 dag jabuka nasjeckanih na kockice pospite s jednom malom žlicom šećera, malo limunovog soka i 2 dcl vode. Stavite na vatru i pustite da se krčka dok jabuke potpuno ne omekšaju. Zatim ih procijedite i pretvorite u pire.
3. Pomiješajte sve suhe sastojke za kremu (rogač, kokosovo i škrobno brašno, mljevene i sjeckane lješnjake, šećer, sol). Dodajte pire od jabuka i bademovo mlijeko i sjedinite sa suhim sastojcima.
4. Smjesu ulijte u kalup s podlogom od keksa.
PEČENJE:
1. Stavite ga u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite otprilike 20 minuta ili dok se površina ne stvrdne. Kada je kolač pečen površina će nalikovati onoj hladnog pudinga, na dodir će biti mekana
2. Kolač možete ispeći u mikrovalnoj pećnici – ubacite ga u mikrovalku na 2 i pol minute.
3. Nakon pečenja kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi. Dlanom i prstima provjerite toplinu na sredini kalupa – ako je hladan onda kolač ubacite u frižider još sat vremena. Ako primijetite da vam nije dovoljno sladak, slobodno ga pokapajte s malo meda ili javorovog sirupa.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar