ponedjeljak, 26. rujna 2016.

Savrseno jelo za sve ljubitelje safrana – Pileci kotleti u umaku od safrana


Sastojci




2 zlice maslinovog ulja
500 g pilećih prsiju
2 ljutike
1 rezanj cesnjaka
120 ml bijelog vina
360 ml Pilećeg temeljca
1/4 zlicice safrana
120 ml vrhnja za kuhanje
sol i papar
sjeckani peršin
Priprema




1.
Meso operi , posusi i narezi na manje kotlete . Posoli i popapri meso sa obje strane . U siroj tavi ugrij ulje i preprzi meso sa obje strane po 2-3 min , dok lijepo ne porumeni . Gotovo meso prebaci na servirni tanjur i drzi na toplom dok skuhas umak .
2.
Na istoj masnoci gdje se przilo meso dodaj ljutiku nasjeckanu na kolutice i usitnjeni cesnjak . Sve dinstaj dok ne uvene , pa zalij sa vinom . Kuhaj dok se vino reducira skoro pa potpuno . Sve zalij temeljcem , dodaj safran i kuhaj na laganoj vatri 10 min . Na kraju dodaj vrhnje , sol i papar i kuhaj jos 1 min . Skini sa vatre .
3.
Prepeceno meso prelij gotovim umakom , pa sve pospi sa sjeckanim persinom . Jelo serviraj uz kuhanu rizu , tjesteninu ili pire krumpir

Nema komentara:

Objavi komentar