nedjelja, 8. svibnja 2016.

BRZA ČOKOLADNA TORTA: Kad desert mora biti gotov za samo 10 minuta…




Kad vam se iznenada ukaže potreba za finim desertom, recimo kad stižu gosti koji su se najavili kad su već gotovo stigli pred vaša vrata, izlaz možete naći u gotovim korama za tortu i čokoladi. I to vrlo elegantan izlaz! Nikome neće biti ni na kraj pameti da ste poslužili desert “sklepan” za svega desetak minuta.

Sastojci:
  • 3 gotove kore,
  • 150g čokolade za kuhanje,
  • 2 jaja,
  • 2 vanilin šećera,
  • 3 žlice mlijeka,
  • 250g margarina,
  • 150g šećera u prahu,
  • rum
    Za preljev:
  • 100g čokolade za kuhanje,
  • malo mlijeka 
Priprema:

Čokoladu, jaja, šećer i mlijeko kuhajte na pari dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
U zdjeli izmiksajte margarin i šećer.
Kore za biskvit namočite zagrijanim mlijekom pomiješanim s malo ruma.
Pomiješajte smjesu čokolade i margarina,dodajte malo ruma te filujte tortu.
Preko torte namažite čokoladni preljev te stavite u hladnjak.




Izvor: Mojakuhinja.net