Stracciatella torta
Sastojci:
Tijesto:
- 3 jaja
- 250 g šećera
- 50 g otopljene čokolade
- 1 žlica ruma
- 100 ml stracciatella ili običnog jogurta
- 150 ml ulja
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice (razom) kakaa u prahu
Preljev za biskvit:
- 150 ml mlijeka
- 1 veća žlica čokolade u prahu
Krema:
- 500 ml stracciatella jogurta
- 2 vanilin šećera
- 150 g šećera
- 500 ml slatkog vrhnja
- 200 ml kiselog vrhnja
- 1 vrećica instant želatine
- 50 g nasjeckane čokolade ili čokoladnih listića
Priprema :
Otopiti čokoladu u mikrovalnoj ili na pari.
Žumanjke
i šećer pjenasto izmiješati, dodati otopljenu čokoladu, rum i jogurt pa
dobro promiješati da bude kremasto. Zatim dodati ulje i brašno
pomiješano sa prosijanim kakaom i praškom za pecivo. Na kraju dodati
snijeg od bjelanjaka.
Biskvit ispeći u okruglom kalupu promjera 26 cm u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 st.C.
Za
kremu miksati slatko vrhnje u čvrsti snijeg, dodati instant želatinu,
šećer i vanilin šećer. U dobiven šlag dodati kiselo vrhnje i jogurt, a
na kraju lagano umiješati nasjeckanu čokoladu.
Biskvit
prerezati jednom. Obje kore natopiti preljevom. Prvu koru staviti na
pladanj, oko nje staviti obruč kalupa, nafilati polovinom kreme,
prekriti drugom korom i nafilati preostalom polovinom kreme.
Ukrasiti po želji. Ohladiti pa maknuti obruč.
izvor: www.chefkoch.de