ponedjeljak, 2. svibnja 2016.

Čorba od koprive - žare

Ukusom podseća na spanać, ali sadrži pet puta više kalcijuma i šest puta više vitamina C, a zavidan sadržaj hlorofila pomaže obnavljanju ćelija i utiče na duže zadržavanje kiseonika u mozgu.
Sastojci:
  • 1/2kg mlade koprive
  •  dve kašike ulja 
  • dve kašike  zobenih pahuljica
  •  kašika brašna
  •  decilitar kisele pavlake ili mleka
  •  česmo belog luka
  •  so, biber
  • kašika seckane mirođije

Priprema: 
 Koprivu oprati, ubaciti u lonac vode koja vri i skuhati. Zatim ocijediti i nasjeći kao španać. Napraviti laganu zapršku od ulja, brašna i češnja belog luka, dodati isječenu koprivu, malo sve propirjaniti, pa doliti najpre hladnu, a potom toplu vodu.

Ostaviti da kuha izvesno vreme, a potom dodati zobene pahuljice. Promiješati, pustiti da provri i skloniti sa vatre. Po želji posoliti i pobiberiti, a onda dodati kiselu pavlaku ili doliti mleko.

Tako spremljena čorba treba da odstoji desetak minuta. Pre posluživanja posuti seckanom mirođijom. 



Nema komentara:

Objavi komentar