Sastojci:
- 1/2kg mlade koprive
- dve kašike ulja
- dve kašike zobenih pahuljica
- kašika brašna
- decilitar kisele pavlake ili mleka
- česmo belog luka
- so, biber
- kašika seckane mirođije
Priprema:
Koprivu oprati, ubaciti u lonac vode koja vri i skuhati. Zatim ocijediti i nasjeći kao španać. Napraviti laganu zapršku od ulja, brašna i češnja belog luka, dodati isječenu koprivu, malo sve propirjaniti, pa doliti najpre hladnu, a potom toplu vodu.
Ostaviti da kuha izvesno vreme, a potom dodati zobene pahuljice. Promiješati, pustiti da provri i skloniti sa vatre. Po želji posoliti i pobiberiti, a onda dodati kiselu pavlaku ili doliti mleko.
Tako spremljena čorba treba da odstoji desetak minuta. Pre posluživanja posuti seckanom mirođijom.
Nema komentara:
Objavi komentar