petak, 6. svibnja 2016.

Seherezada torta


Sastojci:
1,2 l mleka
4 kesice pudinga od karamele
10 kašika šećera
250 g margarina
200 g prah šećera

1 kesica vanilin šećera
10 krem bananica
450 g turskog keksa
500 g šlaga
2 čaše kisele vode
 
                         Uputstvo za pripremu
 
10 kašika šećera staviti na tihu vatru da se otopi, zatim dodati 1 l mleka i pustiti da prokuha. U 200 ml mleka razmutiti 4 pudinga od karamele i dodati jednu vanilu. Sipati u provrelo mleko i mešati dok se ne zgusne. Fil dobro ohladiti, a zatim ga sjediniti sa umućenim margarinom i prah šećerom. I dodati seckane krem bananice. 
Zatim,500 g šlaga umutiti sa 2 čaše kisele vode.
Na veću tacnu za tortu redati turski keks (nije potrebno prethodno kvasiti keks), zatim fil od karamele, zatim šlag i tako redati dok se ne potroše sastojci. Ukrasiti šlagom.
 
izvor recepti.com