ponedjeljak, 2. svibnja 2016.

Torta od oraha i datula (urmi)


Vrlo jednostavna torta, bez brašna, s datulama, čak i umjereno slatka,....

 
Sastojci:
  • 6 bjelanaca
  • 250 g šećera
  • 100 g mljevenih oraha
  • 150 g sjeckanih oraha
  • 250 g sjeckanih datula/urmi

Glazura:
  • 6 žumanaca
  • 1 dcl jake crne kave
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 200 g maslaca i
  • 100 g šećera u prahu
Pripremma: 
      Umutiti bjelanca pa dodavati šećer  u dobro umućena bjelanca lagano žlicom ili špatulom umiješati orahe i datule.
Sve izliti u lim obložen papirom za pečenje dim. 33x30 cm i peći u pećnici zagrijanoj na 170°C 35-40 minuta. ohladiti pa izrezati u tri trake
Zatim na pari miješati žumanca, kavu i čokoldu. Kada se zgusne skinuti i ohladiti.Posebno umutiti maslac sa šećerom u prahu
pomiješati maslac s ohlađenim kremom i filovati tortu:sastavljati trake s filom između njih i namazati je istim filom odozgo i okolo.
Ukrasiti po želji, ohladiti dobro te poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar