Sastojci:
- 6 bjelanaca
- 250 g šećera
- 100 g mljevenih oraha
- 150 g sjeckanih oraha
- 250 g sjeckanih datula/urmi
Glazura:
- 6 žumanaca
- 1 dcl jake crne kave
- 100 g čokolade za kuhanje
- 200 g maslaca i
- 100 g šećera u prahu
Pripremma:
Umutiti bjelanca pa dodavati šećer u dobro umućena bjelanca lagano žlicom ili špatulom umiješati orahe i datule.
Sve izliti u lim obložen papirom za pečenje dim. 33x30 cm i peći u
pećnici zagrijanoj na 170°C 35-40 minuta. ohladiti pa izrezati u tri
trake
Zatim na pari miješati žumanca, kavu i čokoldu. Kada se
zgusne skinuti i ohladiti.Posebno umutiti maslac sa šećerom u prahu
pomiješati maslac s ohlađenim kremom i filovati tortu:sastavljati trake s filom između njih i namazati je istim filom odozgo i okolo.
Ukrasiti po želji, ohladiti dobro te poslužiti.pomiješati maslac s ohlađenim kremom i filovati tortu:sastavljati trake s filom između njih i namazati je istim filom odozgo i okolo.
Nema komentara:
Objavi komentar