Sastojci
Podloga:
– 200 g mljevenog keksa
– 120 g maslaca
– 120 g maslaca
Krema od višanja:
– 500 g ocijeđenih višanja iz kompota od višanja
– 150 g pšeničnog grisa
– 600 ml vode
– 180 g šećera
– 2 vanilin šećera
– 150 g pšeničnog grisa
– 600 ml vode
– 180 g šećera
– 2 vanilin šećera
Krema od vanilije:
– 750 ml mlijeka
– 2 vrećice pudinga bourbon vanilija
– 200 g maslaca
– 100 g šećera
– 2 vrećice pudinga bourbon vanilija
– 200 g maslaca
– 100 g šećera
Još je potrebno:
250 ml vrhnja za šlag
Priprema
Samljevene kekse pomiješajte s otopljenim maslacem i utisnite u pleh za
pečenje dimenzija 20 x 30 cm. Pospremite u hladnjak dok kuhate kremu.
Za kremu od višanja, u vodi skuhajte pšenični gris dok ne zgusne pa
dodajte ocijeđene višnje i kuhajte još nekoliko minuta. Vruću kremu
pažljivo rasporedite po podlozi od keksa. Ostavite da se ohladi dok
skuhate drugu kremu.
Za kremu od vanilije, puding pomiješajte sa malo mlijeka. Ostatak
mlijeka pomiješajte sa šećerom i zakuhajte. Kad provrije, dodajte
umućeni puding i kuhajte još nekoliko minuta, miješajući, dok se smjesa
ne zgusne. Uklonite s vatre, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da
se ohladi. Kad se krema ohladila, izmiksajte maslac i umiksajte ga u
ohlađenu kremu. Ravnomjerno ju premažite preko kreme od višanja.
Na kraju kolač premažite šlagom i ostavite nekoliko sati u hladnjaku. Narežite na kocke i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar