subota, 10. rujna 2016.

ČOKOLADNI ZALOGAJ! BEZ JAJA! GOTOV ZA 15 MIN. !!




SASTOJCI:
2 solje jogurta
2 kasicice sode bikarbone
2 kasicice kakaoa (tamnijeg).
Preliv:
10 kasika secera
10 kasika mljeka
100 g. maslaca
100 g. cokolade
1 kasika ruma (po zelji).
PRIPREMA:
U posudu za mucenje stavite brasno,sodu bikarbonu,i kakao.Dodajte secer,i dobro promesajte.
Postepeno sipajte jogurt neprestano muteci radi grudvica i na kraju ulje.Mutite mikserom dok masa ne bude glatka.
Pleh okrugli oblozite papirom za pecenje i sipajte masu.
Pecite na 220 °C u zag.rerni oko 30 min.
Za to vreme dok se kolac pece napravite preliv.
U posudicu stavite seckani maslac,mleko,secer,cokoladu,i po zelji rum i mesajte na laganoj vatri dok se sve ne istopi i dok se ne dobije fini gusti preliv a to bude brzo.
 
Pecen i jos vruc kolac u plehu isecite na kednake kocke i prelijte svuda sa prelivom.Kolac ostavite da upije i dobro ga ohladite..pa uzivajte!

Izvor:www.putdozdravlja.com

Nema komentara:

Objavi komentar