Kora
- 9 belanaca
- 15 kašika šećera
- 1 kašika sirćeta
- 2 kašike oštrog brašna
- 1 kašika margarina
Fil
- 9 žumanaca
- 9 kašika šećera
- 2 pudinga od malina
- 250 g margarina
- 4 dl mleka
- 3 vanil-šećera
- 7 dl slatke pavlake
- 350 g malina
PRIPREMA:
Kora
1. Umutiti čvrst sneg od belanaca, pa postepeno dodavati šećer neprekidno muteći. Pred kraj mućenja dodati sirće. Na kraju u šam varjačom umešati brašno.
2. Tepsiju od rerne obložiti papirom za pečenje i premazati ga margarinom. Sipati šam od belanaca i ravnomerno razmazati. Peći u rerni zagrejanoj na 150°C 90 min. Nakon toga koru ostaviti u ugašenoj rerni da se ohladi.
3. Ohlađenu koru uzdužno preseći dva puta da bi se dobile tri lente.
Fil
1. U dubljoj posudi umutiti žumanca, šećer, vanil-šećer, puding od maline i mleko. Kuvati na pari neprekidno mešajući dok se ne zgusne.
2. Omekšao margarin sjediniti sa ohlađenom masom i umutiti mikserom.
3. Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag.
Finalni postupak
1. Prvu koru premazati trećinom fila, rasporediti trećinu malina i premazati ih trećinom šlaga od slatke pavlake. Postupak filovanja ponoviti još dva puta.
Dekorisati po želji.
Izvor:makeupfitness.info
Nema komentara:
Objavi komentar