Sastojci
Za biskvit:
– 2 jaja
– 1 šalica šećera (od 2 dl)
– 2,5 šalice oštrog brašna
– 1,5 šalice maka
– 1,5 šalice mineralne vode
– 1 šalica ulja
– 1 prašak za pecivo
– 1 Vanilin šećer Dolcela
– 1 šalica šećera (od 2 dl)
– 2,5 šalice oštrog brašna
– 1,5 šalice maka
– 1,5 šalice mineralne vode
– 1 šalica ulja
– 1 prašak za pecivo
– 1 Vanilin šećer Dolcela
Za kremu:
– 6 dl mlijeka
– 2 pudinga od vanilije
– 5 žlica šećera
– 100 g margarina
– 2 pudinga od vanilije
– 5 žlica šećera
– 100 g margarina
Priprema
Za pripremu biskvita jajima odvojimo žutanjke od bjelanjaka, od bjelanjaka napravimo snijeg.
Sve ostale sastojke sjedinimo, na kraju umiješamo bjelanjke, te smjesu ulijemo u pomazan i pobrašnjen okrugli kalup i pečemo na 220° dok rubovi ne porumene.
Za pripremu kreme stavimo kuhati mlijeko te odvojimo 1 dl u koji umiješamo puding i šećer te ulijemo u preostalo mlijeko i na laganoj vatri neprestano miješamo dok se ne zgusne.
Puding ohladimo te u hladno dodamo margarin i miješamo mikserom dok ne dobijemo jednoličnu kremu.
Pečen biskvit prerežemo na dva jednaka dijela, ohladimo a onda između namažemo pripremljenu kremu.
Izvor: najbolji-recepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar